Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

Политика

Георги Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

Георги Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация - Tribune.bg
Снимка:

„Отпадането на ПП-ДБ от властта в близко бъдеще ще доведе до разпадане на либералната демокрация“, заяви проф. Георги Лозанов в ефира на NOVA NEWS.

По думите му големият компромис в сглобката е бил за ПП-ДБ и най-вече за „Продължаваме промяната“. Според Лозанов тяхната роля в политиката е била преди всичко критика към ГЕРБ.

„От тази гледна точка сглобката изглеждаше сякаш заставаш на обратната страна на това, за което сам си настоявал. От друга страна политическият контекст е такъв, че в момента отпадането на ПП-ДБ от властта в близко бъдеще ще доведе до разпадане на либералната демокрация. Явно върви процес, който тръгва от хипотезата Тръмп да се завърне в Белия дом, това минава през офанзивата на Русия в Украйна, която започна да печели с все по-голяма прогноза“.

„САЩ се отдръпнаха от помощта за Украйна и въобще тези тоталитарни режими от рода на Путин започнаха да печелят по отношение на либералната демокрация. Има голям риск след изборите и в България под една или друга форма да се втвърди политиката и да загуби либерално-демократичния си характер. ПП-ДБ са представители на либералната демокрация в най-голяма степен в българската политика, така че какъв ще е резултата от изборите зависи от кампанията“, коментира Лозанов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети